Stelling van de Week: ‘De OV-chipkaart: liever kwijt dan rijk’

ov-chipkaartDe student en de OV-chipkaart gaan niet helemaal goed samen. Tenminste, als je de vele klachten die de Landelijke Studenten Vakbond ontving erop naleest. Activeren, opladen, inchecken, uitchecken, het verloopt allemaal niet vlekkeloos. Of zien we er toch de voordelen van in?

Alles over de Studenten OV-chipkaart

Hoe denk jij hierover?

Emma (21, Pedagogiek): Mee eens! Ik was mijn chipkaart kwijt en heb na drie weken nog steeds geen nieuwe ontvangen. Het kost me zo handen vol geld. En de klantenservice was ook niet bepaald vriendelijk helaas..
Guido Lodder Guido (25, Geschiedenis): Hier ben ik het zeker mee eens. Want het openbaar vervoer in Nederland is al veel te duur in verhouding tot de kwaliteit en als je dan ook nog geregeld vergeet uit te checken, wordt het ‘milieuvriendelijker’ reizen een wel erg dure grap. 
Ellen (21, Engelse Taal en Cultuur): Daar ben ik het niet helemaal mee eens. In Londen werkt de chipkaart prima, hier is het hele systeem gewoon niet goed ingevoerd. Als de kaart straks overal werkt zal het vast goed uitpakken.

Leave a Reply