Stelling van de Week: ‘Studerende scholieren in de UB, liever niet!’

BibliotheekDe eindexamens zijn weer begonnen voor duizenden middelbare scholieren. En dat zij er goed voor aan het leren zijn, is te merken: de Leidse universiteitsbibliotheek blijkt een van de favoriete studieplekken te zijn. Het is de vraag of de vaste UB bezoeker, doorgaans studerend aan de Universiteit Leiden, hier wel zo blij mee is.

Hoe denk jij hierover?

Laura (22, Nederlandse Taal en Cultuur)
Daar ben ik het zeker mee eens. Ik zie ze liever niet dan wel in de UB. Die wordt al zo druk bezocht namelijk! Bovendien wonen ze nog thuis, misschien een idee om gewoon daar te studeren?
Denise (22, Kunstgeschiedenis) 
Mee eens! Ik vind dat de club scholieren vooral de laatste twee weken belachelijk grote proporties aanneemt. Ze nemen alle mandjes, kluisjes, en studieruimtes in en bovendien zijn ze luidruchtig. Ik vind dat de UB maatregelen moet nemen en iedereen moet controleren op studentenpasjes, zodat de studenten weer rustig kunnen studeren in de Uviversiteitsbibliotheek, waar zij ook hun collegegeld voor betalen.
Sophie (21, Psychologie)
Mee eens, zeker. Op zich vind ik het prima dat ze er zitten, er is ruimte zat. Het is alleen zo duidelijk dat het scholieren zijn: veel aan het giechelen en in groepjes aan het kletsen enzo. Ze hebben de ongeschreven regels nog niet helemaal door.

Leave a Reply