‘See me and name me’

Bekijk de fotoserie:
‘Seeing and Naming

In verknipte witte overalls verzorgden de twaalf studenten van het Honours Programme ‘Seeing and Naming’ afgelopen vrijdag de opvallende performance ‘See me and name me’. De bezoekers van de eindexpositie mochten hun witte pakken volledig bekladden met stift. Het resultaat was zoals verwacht: overalls vol hersenspinsels van het publiek.

25 juni ontvangen alle Honours Class studenten hun diploma, Marekerk, Leiden.

Kijken naar en benoemen
De expositie in de galerie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten was het eindresultaat van een intensief programma rond het ‘kijken naar’ en het ‘benoemen van’ kunst. Twaalf gemotiveerde studenten van de Haagse kunstacademie en de Universiteit Leiden kregen veertien weken lang Honours Classes vanuit diverse disciplines, zoals de kunstkritiek en -filosofie. Alles draaide om het bekijken van kunst en het omzetten van deze ervaring in woorden; het benoemen van kunst. En dat is moeilijker dan je denkt…

Wil je meer informatie over de Honours Programmes Universiteit Leiden

 

Leave a Reply