Fotoserie concours Wetenschap en Wereld

Bekijk de fotoserie:
Conncours Wetenschap en Wereld

Vijf onderzoeksteams van de Universiteit Leiden gooiden hun onderzoek op straat tijdens het concours Wetenschap en Wereld. Er viel heel wat te zien en te doen. 

Laatste nieuws 22 juni: winnaar finale is ‘KlinkerMikken en KlankKleuren’
Welk team heeft zijn onderzoek het beste uit de doeken gedaan voor het Leidse Publiek? 
By jove, they’ve got it!

Alle onderzoeksteams

 1. Groen licht
  De aftrap was voor het LUMC team van Operation Green Light. Op donderdag 10 juni stonden de enthousiaste onderzoekers klaar om meer te vertellen over hun onderzoek: operaties met fluorescent licht waarmee ze tumorcellen zichtbaar proberen te maken. Met behulp van een mooi filmpje lieten ze precies zien aan alle belangstellenden hoe de techniek werkt. Daarnaast verkochten ze lichtgevende gadgets, waarvan de opbrengst naar het onderzoek ging. Kinderen konden een presentje winnen bij de levende fruitmachine. Lees meer over het onderzoek Operation Greenlight
 2. Smijten met Klinkers
  Zaterdag was ook het onderzoeksteam van het Leiden University Centre for Linguistics aanwezig in de Waag. Het publiek kreeg een demonstratie van het KlinkerMikken, waarbij Bas Haring en burgemeester Lenferink het tegen elkaar opnamen. Vervolgens konden bezoekers zelf checken hoe goed hun eigen klinkerklanken leken op die van de gemiddelde Nederlandse man of vrouw. Zelf ook KlinkerMikken
 3. Migratiefilmpjes
  Studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten hebben vijf eeuwen migratie gevisualiseerd. ‘S avonds projecteerde de onderzoeksgroep Sociale Geschiedenis deze filmpjes over de migratiegeschiedenis van Leiden op de gevel van Vroom en Dreesmann. Bekijk de filmpjes en stem op het beste filmpje op Vijf eeuwen migratie
 4. Groene haring
  Zebravissen en het thema milieu staan centraal in het onderzoek dat de Faculteit der Wiskunde- en Natuurwetenschappen showde. In Museum Boerhaave kon je onder het genot van groene vis en spectaculaire bubbelcocktails luisteren naar lezingen van de Leidse hoogleraren Huub de Groot en Rob Zwijnenberg. Aansluitend volgde een debat over genetische modificatie, geleid door Bas Haring in het Leids Anatomisch Theater van het museum. De middag werd besloten met een loterij. De gelukkige winnaar ging met een aquarium vol zebravissen naar huis. Meer informatie over de groene vissen en het onderzoek
 5. WK en Zuid-Afrika
  In de waag was een spannende quiz, onder leiding van Erik Bähre van het team van onderzoekers van het Instituut Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie. Zij maakten de website Zuidafrikaleiden.nl. Studenten en onderzoekers bloggen op deze website over alles wat te maken heeft met Zuid Afrika, van onderzoek tot de vuvuzela. Lees de blog Zuid-Afrika & Leiden

  Meer lustrumactiviteiten

Leave a Reply