I love New York

Wenen, Londen, St. Petersburg en Venetië…de Leidse Kunsthistorische Vereniging (LKV) heeft al heel wat wereldsteden bezocht. Maar er is een stad die nog op het lijstje ontbrak: New York City. De hoogste tijd om een kijkje te nemen in The Big Apple, een van de belangrijkste kunstcentra ter wereld.

Exclusieve rondleiding
Op 27 juni is de LKV met een groep van 24 studenten onder leiding van prof. dr. Kitty Zijlmans naar de miljoenenstad in Noord Amerika vertrokken. Vervelen zal niemand zich, want het goed gevulde programma zorgt voor genoeg vermaak. Zo zullen de highlights en grote musea, zoals het Museum of Modern Art, het Metropolitan Museum en het Guggenheim, niet ontbreken op de agenda. Het laatste biedt zelfs iets speciaals: David van der Leer, de Nederlandse assistent conservator Architectuur en Design leidt de groep rond, terwijl het museum voor ander publiek gesloten is.

Mocht je ook interesse hebben in een van de kunstreizen van de LKV? Jaarlijks worden er drie tot zes reizen georganiseerd naar zeer diverse bestemmingen, met subsidies van het Leids Universitair Fonds.

Galeriecircuit
Naast de grote musea worden er tal van galeries bezocht, die in de stad verspreid liggen over de wijken Chelsea, Soho en de Lower East Side. Zo vertelt de Leidse masterstudente Margit van Paridon bij Witzenhausen Gallery de groep het een en ander over het galeriecircuit van New York en komt de hedendaagse Afrikaanse kunst aan bod bij Sikkema & Jenkins.

De viering van Independance Day, de Amerikaanse onafhankelijkheidsdag, vormt een mooie afsluiting van acht dagen New York. Voor de groep de ultieme kans om iets van de typisch Amerikaanse cultuur mee te krijgen.

Wordt vervolgd…

Nieuwsgierig?
Benieuwd hoe de reis verlopen is? Houd de nieuwsbrief in de gaten in het nieuwe studiejaar!

Leave a Reply