Relativeren – Coens column

Terwijl ik dit schrijf, is de staat waarin mijn lichaam verkeert zo belabberd, dat ik elk moment naar het toilet kan rennen om daar te moeten overgeven. Je zou misschien kunnen zeggen dat ik ziek ben. Maar ach, ik moet niet zeuren. Mijn toestand valt nog altijd enorm mee vergeleken met die van onze Bekende Nederlanders. Want je zou toch maar BN’er zijn geweest de afgelopen, pak ’m beet, anderhalve week.

Het begon 20 augustus met het overlijden van Conny Mus, die niet veel later werd gevolgd door Conny Stuart. Even vreesde ik voor het leven van Conny Breukhoven, maar zij bleef leven. Wellicht leest De Dood geen roddelbladen en herkende hij haar niet meer door de botox. Dan maar Ton van Duinhoven, moet De Dood hebben gedacht, die man is ten slotte alweer negentachtig jaar. Na dat huzarenstukje was broeder Dood lekker warmgelopen en nam hij in één adem Anton Geesink in een houdgreep, en liquideerde hij tot slot Appie Baantjer.

Ik heb sowieso te doen met al die Bekende Nederlanders. Zit je nietsvermoedend langs de Hollandsche kanalen te zappen, zie je ineens dat Sandra Reemer ontsnapt is aan de dood tijdens een pelgrimstocht. De vraag is natuurlijk of dat kwam ondanks, of dankzij het feit dat ze op pelgrimstocht was. Wat in elk geval zeker is, is dat Sandra Reemer de komende drie jaar is in te huren als spreker met haar lezing getiteld: ‘Hoe ik aan de dood ontsnapte en hoe dat mijn leven veranderde’.

En zo zou ik nog columns kunnen volschrijven met het leed van ons aller poldercelebrities. Hoe Dries Roelvink van de nummer 1-positie is verstoten door Nick en Simon, hoe Dyanne Beekman een slaaf is van haar eigen ambitie en hoe Paul de Leeuw wanhopig schreeuwt dat hij de leukste man van de Nederlandse televisie is.

Maar ik doe het niet. Ik ga in bed liggen. Ongetwijfeld zal zodadelijk mijn maaginhoud geleegd worden op de omgekeerde manier. Maar ik troost mij met het besef dat ik lang niet de enige ben die het zwaar heeft. En oh ja, dan was er ook nog iets gebeurd in Pakistan… toch?

Coen van Beelen

Leave a Reply