Stage: werken op een redactie

De eerste drie weken van mijn stage bij Glamcult zitten er alweer op. En ik moet zeggen, de tijd is voorbij gevlogen! Vanaf dag één ben ik fllink aan het werk gezet, en mocht ik meteen aan de slag met het schrijven van artikelen voor het oktober nummer en de website. De komende vier maanden beloven veel goeds!

Glamcult is het best te omschrijven als een ‘independent style paper‘ op het gebied van mode, kunst, muziek en film. Het blad is in 2003 opgericht door hoofdredacteur Rogier Vlaming. Glamcult is zelfstandig, wat betekent dat er geen veeleisende uitgever aan de top staat en dat er veel vrijheid is.

Ik ondersteun als redactiestagiaire het hoofd van de redactie, waarbij ik vooral druk ben met teksten schrijven, interviews uitwerken en eindredactie werkzaamheden. Als student Journalistiek & Nieuwe Media de ideale manier om ervaring op te doen: dit leer je niet in de collegezaal!

De komende tijd zal ik regelmatig een stukje voor Unews posten over mijn doen en laten op de redactie van Glamcult. Zo heb ik deze week de teksten voor een special in het oktobernummer afgerond en ben ik gestart met bloggen. Volgende week beginnen we alweer aan het novembernummer, en staat de ‘superbrainstorm’ op de planning. Druk, druk, druk … 

Glamcult kijkt verder dan mainstream cultuur. In Glamcult lees je interviews met toonaangevende modeontwerpers, muzikanten, fotografen, filmmakers en kunstenaars uit binnen- en buitenland. Verder recensies, reportages, specials, nieuwsartikelen en blogs. Nieuwsgierig? Het magazine gratis downloaden en mijn blog volgen? Glamcult zit ook op Facebook en Twitter.

De vaste redactie is niet groot, we zitten met zeven, straks acht personen op kantoor, en we krijgen een groot aantal bijdragen van freelancers. Maandelijks verschijnt het blad in een oplage van ca. 40.000 stuks die verspreid worden over meer dan 700 locaties. In Leiden kan je Glamcult onder andere meepakken bij de Cityhall en de If&Co. Maar ik ga uitzoeken of er ook een aantal exemplaren op de universiteit verspreid kunnen worden … wordt vervolgd!

I’ll keep you posted!

Leave a Reply