Stage: werken op een redactie II

Eindelijk! Het vele typen de afgelopen weken heeft iets tastbaars opgeleverd: het oktober nummer van Glamcult is uit! Op het laatste moment moest er natuurlijk nog van alles gebeuren, gepaard gaand met een flinke dosis stress, maar het eindresultaat mag er wezen. Vooral het interview en de shoot met het ontwerpersduo Viktor&Rolf is iets waar we trots op zijn!

Het is best vreemd om mijn eigen artikelen daadwerkelijk gepubliceerd te zien. De Word-bestandjes met tekst die ik bij de grafisch ontwerpers heb aangeleverd zijn omgetoverd tot strak vormgegeven pagina’s in een heus magazine. Top! Voor dit nummer heb ik onder andere een interview met ontwerpster Hanna ter Meulen uitgewerkt en alle tekst verzorgd voor de Converse special.

Glamcult kijkt verder dan mainstream cultuur. In Glamcult lees je interviews met toonaangevende modeontwerpers, muzikanten, fotografen, filmmakers en kunstenaars uit binnen- en buitenland. Verder recensies, reportages, specials, nieuwsartikelen en blogs. Nieuwsgierig? Het magazine gratis downloaden en mijn blog volgen? Glamcult zit ook op Facebook en Twitter.

Voor het hele pakket naar de drukker werd gestuurd heb ik de complete proefversie van colofon tot fotobijschriften moeten doorlezen, om de laatste spelfouten en dubbele spaties eruit te vissen. Een behoorlijke klus! Daarnaast heb ik nog een taak erbij gekregen; ik ga me vanaf nu ontfermen over de albumrecensies. Dat betekent veel cd’s aanvragen bij distributeurs of platenlabels, toegestuurde promo’s beluisteren en de beste platen selecteren voor het magazine. Geen verkeerd klusje, al zeg ik het zelf!

Terwijl het nieuwe nummer net uit is, zijn we op de redactie alweer druk bezig met de novembereditie. En zelfs december is al helemaal uitgedacht wat betreft het thema, de interviews en foto-shoots. Tijdens de wekelijkse brainstorm – die er af en toe bij in schiet door dringende deadlines – mag iedereen haar ideeën op tafel leggen en bespreken we mogelijk onderwerpen voor het blad. De ‘superbrainstorm’ staat nog steeds op de agenda; dan stellen we voor heel 2011 de thema’s vast en bedenken we weer een nieuwe huisstijl.

To be continued!

Stage: werken op een redactie I

Leave a Reply