Student Xtra: Anastasia Egorova

Bekijk de foto’s van student Xtra : Anastasia Egorova

‘Het is nooit te vroeg om te beginnen!’

Anastasia Egorova (23) studeerde Geneeskunde en Life Science & Technology (Leiden en Delft) en deed een pre-Master Biomedische wetenschappen.
Ze ontving een Excellente Student-beurs en doet nu promotieonderzoek bij de afdeling Anatomie en Embryologie van het LUMC. Anastasia is geboren in Moskou en kwam op haar negende naar Nederland.

Waarom heb je besloten al zo jong te promoveren?
Ik wilde vóór mijn studie Life Science & Technology (LST) al Geneeskunde studeren. Ik volgde daarvoor ook de keuzevakken. Omdat ik steeds op zoek was naar meer kennis op cel-, biologisch en chemisch niveau ben ik in de studie LST gerold. De verdieping in de moleculaire celbiologie heeft me op het wetenschappelijke pad gebracht. En ik ben blij dat ik die keuze gemaakt heb.

Wat doe je allemaal naast je studie?
Ik ben mentor geweest van de eerstejaars. Daarnaast was ik actief bij de International Federation of Medical Students’ Association (IFMSA), waarbij we veel projecten en stages op touw hebben gezet. Vanaf mijn eerste studiejaar ben ik actief bij een aantal verenigingen, waarbij we tal van medische projecten georganiseerd hebben. Momenteel coordineer ik bijv. een project van de Stichting Keihan (ism LUMC), waarbij de uitwisselingsstudenten van de Universiteit van Kabul naar Leiden komen.

Heb je al toekomstplannen?
Het komend jaar belooft heel druk te worden. Ik ben afgestudeerd in Life & Sciende Technology, maar ik moet nog co-schappen lopen om mijn Geneeskunde opleiding af te ronden. In januari begin ik er aan. Mijn onderzoek heb ik bijna afgerond, ik moet alleen nog de puntjes op de ‘i’ zetten. Ik verwacht het komend jaar officieël gepromoveerd te zijn. En als ik eenmaal klaar ben met mijn studie, ga ik opzoek naar een specialisatieplek voor Cardiologie.

Wat kan je de (Leidse) studenten aanraden? 
Ik denk dat het belangrijkste is dat studenten zo vroeg mogelijk beginnen te ontdekken waar hun interesses liggen. Je moet jezelf de vraag stellen: wat wil ik later doen? Als je het eenmal gevonden hebt, probeer dan jezelf daarin te verdiepen en te ontplooien. Het is nooit te vroeg om te beginnen!

Leave a Reply