Stage bij een internationaal advocatenkantoor

Rona Nisar: ‘Ik was nog op zoek naar mijn droomberoep …’

Mijn bachelor heb ik afgerond: wat nu? Beginnen aan een master, naar het buitenland gaan of een baan zoeken? Ik twijfelde nooit aan een stage. Sommige mensen weten van jongs af aan wat ze willen worden: kinderarts of onderwijzeres. Net als vele anderen wist ik het niet. Ik was nog op zoek naar mijn droomberoep.

Voordat ik aan mijn studie Rechten begon, twijfelde ik tussen de journalistieke wereld, de rechtspraak en de luchtvaart. Het achterhalen van de feitjes, van de waarheid, was voor mij een doel op zich. Maar ik droomde tegelijkertijd ook van een hemelblauw uitzicht en avontuur in de lucht. Toch vond ik rechtvaardigheid heel belangrijk. En dat bleek doorslaggevend voor de keuze van mijn studie.

Ik verwierf meer kennis over het recht; behalve vakken over rechtvaardigheid heb ik een voorliefde ontwikkeld voor andere rechtsgebieden. Echter hoe meer ik tijdens de colleges leerde, des te meer ik aan mijn toekomstige baan twijfelde. Niet omdat ik het niet leuk of interessant vond, maar juist omdat ik zoveel keuze had. Ik zou bijvoorbeeld in de advocatuur kunnen werken of bij de overheid, ik zou als een bedrijfsjurist aan de slag kunnen of juist promoveren.

Keuze genoeg, maar hoe maak je de juiste? Ik wilde een zo goed mogelijk beeld over deze banen. Een studentstage was de ideale manier om erachter te komen. Het is handig om stage te lopen in je derde en/of vierde studiejaar. Op dat punt aangekomen beschik je al over enige bagage aan kennis, die je in praktijk van pas kan komen.

Omdat ik internationaal gericht ben, heb ik gesolliciteerd bij Bird & Bird, een internationaal advocatenkantoor met ruim twintig kantoren in Europa en Azië en wereldwijd ruim 900 advocaten. Dit is precies wat ik wilde! Mijn voorkeur ging uit naar het Intellectuele Eigendom(IE) en Informatie Technologie (IT), zodoende ben ik op de afdeling Telecommunicatie, IT en Media(TIM) beland. Deze afdeling houdt zich ondermeer bezig met Energie- en Mededingingsrecht.

Mijn eerste stageplek is geregeld!
De ligging is perfect; in Den Haag. Dat betekent dat ik min of meer kan uitslapen. En nu is het nog afwachten of de werkelijkheid aan mijn verwachtingen voldoet. Daarover meer in een van mijn volgende reportages.

Leave a Reply