Study shot (week 45)

‘Dit vijf-jarige jongetje, Chella, kijkt uiterst geconcentreerd als ik zijn gewicht meet. Hij woont in een kindertehuis in het zuiden van India’, zegt Gaby Farla, studente Pedagogische wetenschappen.

‘Ik heb onderzoek gedaan naar de cognitieve maar ook fysieke ontwikkeling van deze kinderen. Uit eerder onderzoek blijkt dat kinderen in een tehuisomgeving minder goed en snel ontwikkelen ten opzichte van kinderen die in een gezin opgroeien. Dat heb ik helaas ook gevonden in mijn onderzoek.’

‘ Het was een geweldige ervaring om in dit tehuis mee te draaien en te zien hoe deze kinderen gelukkig zijn met de allerkleinste dingen die je je maar kunt voorstellen. Zo, die gedachte nemen we mee naar huis!’

300 euro winnen met een foto van je studie?
Het studiejaar 2010-2011 is begonnen. De nieuwe ronde is geopend. Doe je mee met de Studie in Beeld fotowedstrijd?

Leave a Reply