Study shot (week 47)

‘Afgelopen zomer was ik in Dujiangyan, Sichuan (China) voor een masterclass vanuit Bouwkunde om daar ontwerpen te maken voor het door de aardbeving van 2008 getroffen gebied’, mailt Brechtje Spreeuwers, studente Sinologie.

‘Tijdens een tocht door een van de opvangkampen waar veel inwoners nu noodgedwongen wonen stuitten we opeens op een groepje etende jongeren. Ik sprak ze aan in het Chinees en binnen een paar minuten zaten we met een kommetje rijst en eetstokjes in de hand mee te eten! Deze mensen hebben hun huis, familieleden en werk verloren en moeten nu veel moeite doen om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat wij zo aardig werden ontvangen, mee mochten eten en deelgenoot werden van hun leven was dan ook een hele bijzondere ervaring die ik zonder mijn kennis van het Mandarijn waarschijnlijk niet had kunnen beleven.’

‘Fantastisch om tijdens deze masterclass met Chinese studenten in China nieuwe plannen en ontwerpen te maken voor een door de aardbeving getroffen gebied. Culturele uitwisseling op het hoogste niveau! Dit laat goed zien waarom ik Sinologie studeer!’

300 euro winnen met een foto van je studie?
Nieuwe ronde, nieuwe prijzen. Stuur foto’s in en ding zo mee naar mooie prijzen. Doe je mee met de Fotowedstrijd Studie in Beeld?

Leave a Reply