Van Master tot Veni: Dr. Eric de Brabandere

Studente Journalistiek & Nieuwe Media Janou ging langs bij Dr. Eric de Brabandere; docent Internationaal Publiekrecht aan de Universiteit Leiden. Hij heeft een Veni-subsidie toegekend gekregen voor zijn onderzoek ‘Verzoening van private rechten en publieke belangen in investeringsgeschillen’

YouTube Preview Image
Over de Veni-subsidie
De Veni is één van de subsidies van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor jonge, recent gepromoveerde onderzoekers. Zij krijgen elk 250.000 euro om drie jaar onderzoek te doen. In 2010 werden er 161 toegekend, waarvan één aan Suzanna de Beer.
19 Leidse onderzoekers wonnen een Veni-subsidie.

Wetenschapsportret Dr. Eric de Brabandere
2002: Diplôme d’Etudes Approfondies (DEA) en Droit International Public(LLM) (mention ‘bien’), Universiteit van Genève.
2002-2007: Deeltijds assistent Vakgroep Int. Publiekrecht, UniversiteitGent; docent Int. Instellingen/Int. Handel, Karel de Grote HogeschoolAntwerpen;
en advocaat, Balie van Brussel.
2007: Doctoraat in de rechten, Universiteit Gent.
2007-huidig: Universitair docent Int. Publiekrecht, Universiteit Leiden;Visiting Professor Université Catholique de Lille; Senior Editor Leiden Journalof Int. Law (sectie ‘Current legal developments’)
2010: Veni subsidie voor het onderzoek: ‘Verzoening van private rechtenen publieke belangen in investeringsgeschillen’

Leave a Reply