Jazzcafé Herengracht 58 in de ban van Rembrandt Frerichs

Langs de tandenborstels rechtdoor, bij een broodje knakworst met tomatenketchup linksaf. Daar gebeurde het. Jazzpianist Rembrandt Frerichs speelde met gelegenheidsband voor 12 gelegenheidsbezoekers van Thijs’  studentenkamer aan de Herengracht.  Stukafest 2011 gemist? Zorg dat je erbij bent in 2012!

Thijs doet verslag van StukaFest 2011 aan de Herengracht:

Drie geweldige muzikanten
"Op donderdag 24 februari was de 1e verdieping van het achterhuis van Herengracht 58 omgetoverd tot jazzcafé. De krappe studentenkamer van Thijs bood onderdak aan drie geweldige muzikanten en minstens 12 betalende bezoekers. Rembrandt Frerichs, Vinsent Planjer en Yoram Lachish hielden de luisteraars in hun greep met exotische instrumenten als de shruti box, de tombak en de shehnai. Vooral de heilige stierenhoorn waar de Israelische Yoram op speelde raakte een gevoelige snaar.

Balkonplaats 
Het voelde als een voorrecht het trio in zo’n intieme sfeer te zien spelen en dat zag je terug in de zichtbaar geïnspireerde gasten. Een aantal gelukkigen hadden zich voor een paar euro extra een balkonplaats laten aanpraten op het krakkemikkige Ikea-bed van Thijs, dat nog nooit zoveel actie had gezien. Op de gang verdrongen huisgenoten, vrienden en een enkele zwerver, die op de geur van broodjes knakworst was afgekomen. Door de deuropening kregen ze wat mee van de wonderlijke geluiden die voor een zo selecte groep mensen werd geproduceerd.

Rijkelijk beloond
Thijs was uit zijn kamer verbannen om in Jeroens kamer, tevens rook- en lounge ruimte, zijn paper af te schrijven. Hij kon gelukkig na de eerste ronde al aanhaken. Jeroen had zich bezig gehouden met de artiesten die deze kant op zouden komen. Als je je kamer ter beschikking stelt aan het StukaFest wordt je daarvoor rijkelijk beloond.  Allereerst moeten de inkopen gedaan worden. Vervolgens mag je uitgebluste brandweermannen over brandveiligheid horen spreken op een kamerbewonersbijeenkomst. De werkelijke beloning volgt natuurlijk op de avond zelf.

Stukafest Afterparty
Tussen de optredens door werd er naar hartenlust geborreld bij kaarslicht op de gang, waar de biertjes tegen 0,50 euro gretig aftrek vonden. Na het laatste optreden bleven gelukkig veel mensen hangen waarna we nog zo’n 1,5 uur gezellig hebben nageborreld om vervolgens richting de Four Reasons te gaan waar de Stukafest Afterparty was. Kortom, een zeer gezellige en hele knusse avond om niet snel te vergeten."

Leave a Reply