Carrière event

Ruim 200 topwerkgevers waren 11 en 12 maart in de Amsterdam RAI op het grootste carrière-evenement van Nederland. Tijdens deze beurs kun je kennismaken met je toekomstige werkgever. Iedereen is welkom: studenten met een MBO, HBO en een universitair diploma. Er zijn workshops, trainingen en presentaties. Daarnaast kun je je cv laten nakijken door een professional. Je ontwikkelt ook je communicatieve vaardigheden door steeds met mensen in gesprek te gaan.

Schrijven over carrière mogelijkheden vind ik heel belangrijk. Niet iedereen weet wat er gaande is, niet iedereen durft zich voor een training in te schrijven. Door mijn ervaringen of de ervaringen van andere studenten wordt deze drempel lager. Daarom wil ik het dit keer hebben over één van de belangrijkste carrière events in Nederland: De Nationale Carrièrebeurs.

Natalie Kortman, Ruslandkunde en Rechtsgeleerdheid:
‘Als voorbereiding op mijn carriere heb ik afgelopen vrijdag de Nationale Carrierebeurs bezocht. Bij binnenkomst zag ik veel mensen en mijn eerste gedachte was: Hoe ga ik me later onderscheiden ten op zichte van al die anderen? Ik kwam naar deze Beurs om kennis te maken met bedrijven waar ik eventueel zou kunnen werken. Ik ben bijna bij alle stands geweest die bij mijn profiel aansloten en ik heb veel nuttige informatie verzameld. En natuurlijk heb ik ook een aantal persoonlijke tips gekregen. Pratend met werkgevers heb ik wel gemerkt dat het door de crisis  lastiger is geworden om aan een baan te komen en dat de werkgevers naar zeer breed opgeleide mensen op zoek zijn. Ik heb er veel aan gehad. Want het is van groot belang om te weten waar wekrgevers precies naar op zoek zijn zodat ik me nog kan ontwikkelen en aan hun wensen kan aanpassen.’

De Nationale Carrièrebeurs wordt twee keer per jaar gehouden. Aarzel niet je in te schrijven. Zo leer je op een leuke manier werkgevers kennen. Bekijk Rona’s foto’s van het Nationaal Juristencongres

Yasmine Alsohali, Rechtsgeleerdheid:
‘Ik deed mee aan het programma Best Graduates om mij te oriënteren op mijn toekomst. Daarnaast kan ik op deze manier van dichtbij kennismaken met topwerkgevers. Door in gesprek te gaan met de advocaten, heb ik gemerkt dat er bepaalde vooroordelen verdwijnen. Dat is belangrijk, omdat je zo een duidelijk beeld krijgt van de kantoren en wat wel of niet bij jou past.’

BestGradute Game van Rona:
‘Behalve bedrijven, ministeries en andere topwerkgevers, heb ik zelf me dit jaar verdiept in een extra programma voor juristen, fiscalisten en ondernemers: BestGradute Game. Je stuurt je gegevens, cv en motivatie in, die vervolgens naar topadvocatenkantoren of bedrijven gaan, waarna je uitgenodigd kunt worden voor een gesprek. Ook maak je een capaciteitentest, een soort IQ-test. Als je alle rondes overleeft, heb je meer kans om een aantal exclusieve prijzen, €10.000,- én de titel BestGraduate Law 2011. Je bouwt niet alleen je netwerk op, wellicht houd je er een mooie baan aan over.

Leave a Reply