Humanities Career Event 2011

Van Google tot IKV Pax Christi, van PwC tot het Ministerie van Buitenlandse Zaken: deze en nog veel meer bedrijven waren vrijdag 8 april aanwezig op het jaarlijkse carrière event speciaal voor geesteswetenschappenstudenten. Door middel van workshops konden de studenten kennis maken met de vele mogelijkheden na hun studie. Hoe zien de deelnemende studenten hun toekomst en waarom zijn ze naar het Humanities Career Event gekomen?

 

 

 Pieter van Loewezahn (22), Tweedejaars Geschiedenisstudent:
‘Ik ben hier vandaag om erachter te komen waarom ik ook alweer voor de studie Geschiedenis heb gekozen. Bovendien ken ik iemand die het Humanities Career Event organiseert. De workshops heb ik eigenlijk at random gekozen – ik heb geen idee wat ik later wil gaan doen. Ik ben net naar de workshop van het Ministerie van Buitenlandse Zaken geweest, dat was erg leuk. Maar of ik hier later wil werken? Al kom ik er vandaag alleen maar achter wat ik juist niet wil, dan is deze dag voor mij alsnog succesvol. Ik heb gelukkig ook nog wel wat Career events te gaan, want ik studeer nog wel even.’

Michelle Sikkes (24), Masterstudent EU Studies:
‘Ik augustus studeer ik af, dus dit event komt voor mij precies op tijd! Ik ben net naar de workshop van het Ministerie van Buitenlandse Zaken geweest, dat was erg nuttig want nu weet ik dat ik hier niet zou willen werken, terwijl ik van tevoren dacht van wel. Straks ga ik mijn CV te laten checken en kledingadvies opdoen in de carrièretuin. Ik ben al een tijdje bezig met solliciteren, dus alle hulp is welkom. Het praatje van openingsspreker Tofik Dibi vond ik erg inspirerend, hij vertelde over zijn eigen ervaringen hoe hij in de politiek is terecht gekomen. Wat ik vooral van hem heb geleerd? Wees eigenzinnig en verlies jezelf niet in een ambtscultuur, blijf altijd jezelf.’

Antonie Verheijen (23), Masterstudent Geschiedenis:
‘Ik studeer bijna af en ben hier vandaag om te kijken waar ik volgend jaar wil gaan werken. Ik ben net bij de workshop van het Ministerie van Buitenlandse Zaken geweest. Veel van wat er werd verteld wist ik al – ik heb er vorig jaar dan ook stage gelopen – maar mijn beeld is hierdoor wel bevestigd: ik zou hier wel kunnen werken. Straks doe ik mee aan een workshop van de EU en daarna aan die van PwC. Ik ben eigenlijk niet zo thuis in de commerciële sector, maar wie weet, als ze een heel overtuigend verhaal hebben sla ik wellicht om!’ 

Kathalijn Vergeer (22), Tweedejaars student Talen en culturen van Zuidoost-Azië en voorzitter van het Bestuur van het Humanities Career Event 2011:
‘Het gaat vlekkeloos tot nu toe. We hadden drie weken uitgetrokken voor de promotie van het event, maar na anderhalve week zaten we al vol! De zadelhoesjes hebben we dus maar in de goodiebags gedaan. Het organiseren van het Humanities Career Event vond ik erg leuk. Ik zag een oproep in de nieuwsbrief en ik heb spontaan gereageerd. Ik heb veel geleerd op organisatorisch gebied, maar ben me er bovendien van bewust geworden wat er allemaal mogelijk is als geesteswetenschappenstudent. Ik sluit me graag aan bij onze openingsspreker Tofik Dibi, die zijn verhaal met drie tips afsloot:
1. Wees eigenzinnig
2. Kijk buiten je eigen grenzen
3. Het is niet erg om misstappen te maken.’

Gijsbert van Iterson Scholten (30), Senior programme officer Middle East team van IKV Pax Christi:
‘Ik geef vandaag een workshop voor IKV Pax Christi, voor studenten die hun toekomst anders zien dan werken bij een bedrijf waar ze een leaseauto bij krijgen. Als je bij IKV Pax Christi werkt heb je een baan vijf centimeter van de actualiteit en maak je tegelijkertijd deel uit van de geschiedenis. Zelf heb ik Filosofie en Geschiedenis gestudeerd en werk nu al acht jaar bij IKV Pax Christi. Mijn belangrijkste tip: Solliciteer gewoon, zet alles op je CV, want juist de meest eenvoudige dingen kunnen de doorslag geven. Bovendien hoef je echt niet je hele studietijd specifiek met je toekomstige baan bezig te zijn. Op een gegeven moment moet je gewoon mazzel hebben. Of ga stage lopen en rol vanzelf in een baan die bij je past. Of niet natuurlijk – dat kan ook – maar dan weet je dat ook weer.’

Leave a Reply