Cultuur snuiven tussen de tuinstoelen, barbecues en kratjes bier

Op donderdag 9 juni geven zes bijzondere artiesten optredens in de achtertuinen van Leidse studentenhuizen. Het is inmiddels een bekend verschijnsel in Leiden: muzikanten, stand-up comedians en dichters die hun kunsten vertonen op studentenkamers. Na drie succesvolle edities van Stukafest is het dit jaar tijd voor een Stukafest zomereditie. 

Links
– Meer informatie over Stukafest Leiden
– Juni is Cultuurmaand Leiden 

Leiden eerste stad met een Stukafest zomereditie 
‘We zijn gevraagd om een zomereditie van Stukafest te organiseren in het kader van Cultuurmaand Leiden, waar ook bijvoorbeeld de Leidse Museumnacht een onderdeel van is’, vertelt Marleen van Wesel, secretaris en PR van het bestuur van Stukafest 2011. ‘We waren meteen enthousiast over dit idee, de gelegenheid voor een zomereditie hebben we dan ook met beide handen aangepakt!’ Ook in andere studentensteden steden zoals Delft en Amsterdam wordt het Studentenkamerfestival jaarlijks gehouden, maar Leiden is de eerste stad met een speciale zomereditie.

Bijzondere artiesten
Hoewel de kamers ingeruild zijn voor tuinen, blijft het idee van Stukafest hetzelfde. Alle artiesten geven drie optredens van een half uur, zodat je op een avond drie verschillende optredens kunt meemaken. ‘Zelf vind ik Tin Men & The Telephone erg leuk. Dit Amsterdamse trio maakt bijzondere, experimentele jazz van hele gewone geluiden, zoals irritante beltonen en wachtmuziekjes’, aldus van Wesel. ‘The Secret Love Parade zal bij mij thuis – op de binnenplaats van de Pelikaanhof – hun romantische electropop ten gehore brengen, ook erg leuk. In februari traden ze al op bij Stukafest Leiden, dat was een groot succes. Maar de rest van het programma is natuurlijk ook meer dan de moeite waard!’

Gewoon aan komen waaien
Waarom studenten volgende week donderdag massaal naar de zomereditie van Stukafest moeten komen? ‘Ten eerste is het gewoon ontzettend leuk om buiten in de tuin cultuur te snuiven en bovendien kost het helemaal niks! Je kunt gewoon aan komen waaien en je laten verrassen door de artiesten…’

Stukafest Zomereditie
Donderdag 9 juni
Locatie: Tuinen van 6 Leidse studentenhuizen
Tijd: 20.30 – 23.00 uur
De entree is gratis. Je kunt van tevoren geen kaartjes reserveren, vol = vol.

Leave a Reply