Berlijn, New York, San Francisco, Londen: Deel II

New York
Wie er ooit eens is geweest, weet waar ik heb over heb: hier gebeurt wat. Of misschien wel ‘het’.

Check
Achterop de motor naar Rockaway Beach? Check. Eindelijk naar een concert van mijn favoriete singer/songwriter? Check. Cocktails op een rooftop met uitzicht op de skyline van Manhattan? Check. Misschien draait het wel allemaal om netwerken, het uitwisselen van visitekaartjes en oppervlakkige contacten; na een aantal weken New York heb je wel iets om over naar huis te schrijven.

Atelier van Joshua Abelow
Maar niet te vergeten; ik was hier ook voor ‘serieuze’ zaken. Een paar keer per week was ik in het atelier van Joshua Abelow, een beeldend kunstenaar die ik als intern assisteerde. Het was niet al te hard werken: een paar uurtjes schilderdoeken opspannen, koffie halen en vervolgens op pad naar een van de vele art shows die New York rijk is. Ook voor Glamcult ben ik in de weer geweest. Het interview met een upcoming mode/muziekfotograaf is achter de rug, terwijl een tweede nog in de planning staat. Daarover later meer!

Nieuwsgierig naar meer? Neem een kijkje op mijn blog Journal of the Like-Minded | Glamcult | Joshua Abelow’s 

Ik ben alweer toe aan mijn laaste dagje in the Big Apple. Natuurlijk wil ik niet weg, er is nog zó veel meer te beleven in the city that never sleeps. De tijd vliegt, daar zal niemand van ons over twijfelen. Ik heb Berlijn meer dan een maand geleden achter me gelaten, maar ook New York zal ik niet meer voor lang mijn thuisbasis kunnen noemen. Alhoewel, voorlópig niet. Want stiekem spookt het door mijn achterhoofd: ‘I’ll be back‘…

Met ruim acht miljoen inwoners lijkt het eenvoudig om hier opgeslokt te worden in de anonimiteit. Toch is het niet moeilijk je ´plekje´ te vinden: de mensen zijn open, gaan snel een gesprek aan en leggen makkelijk contact. Anders dan ik gewend ben in Nederland of zelfs in een open-minded stad als Berlijn. Ik belandde ik op de gekste plekken via de jongen met wie ik het bankje deelde in metro, de fotograaf tegen wie ik opbotste in het MoMA en de vele mensen die ik tegenkwam tijdens openingen van galeries. 

Bestemming nummer drie belooft gelukkig ook veel goeds: San Francisco. Wat ik daar ga doen? Geen idee. Ik geef het toeval de leiding. Londen wordt mijn vierde en laatste bestemming, voor ik de collegebanken weer opzoek en aan de Master Journalistiek & Nieuwe Media begin.

I’ll keep you posted!

Leave a Reply