Stelling van de week: ‘Leiden Culinair, toegankelijk proeven of groot zuipfestijn?’

Met de zomer voor de deur was Leiden klaar voor haar eerste zomerfestival. Leiden Culinair van 23 tot en met 26 juni, dit jaar in combinatie met de Leidse Lakensfeesten. Hoe is het vernieuwde festival ontvangen? Nu het weekend voorbij is zijn we natuurlijk benieuwd naar de mening van studenten. Vooraf gonsden er verschillende meningen door de wandelgangen over het veranderde concept. Er waren mensen die het nieuwe concept toejuichten; zij dachten dat het proeven toegankelijker zou worden. Anderen waren bang dat de ‘eigen sfeer’ van de restaurants gemist zou worden en het eten meer een snack zou worden voor de hongerige dronkaard.

Juich je het nieuwe concept toe of wil je liever de oude opzet terug? Wat vind jij?

Foto via @leidenculinair

 uNews heeft voorafgaand aan het weekend twee van de kritiekpunten aan de organisatie voorgelegd: Leiden Culinair in een nieuw jasje
 

Marloes Hansen, studente Fysiotherapie
Toen ik vrijdag op de Garenmarkt aankwam dacht ik eerst: “Hé waar zijn al die leuke tentjes gebleven?” De sfeer was op zich goed maar je kon nergens echt gezellig zitten, alleen maar afhalen en that’s it. Ik vond dat heel jammer. Het was de voorgaande jaren heel leuk dus waarom moest het anders? Toen het de volgende dag een beetje miezerde en er geen leuke muziek was het helemaal niet druk en ontbrak de goede sfeer ook een beetje. Wat mij betreft dus terug naar de oude opzet.

 

Jim van den Helder, student Communicatie
Heel goed idee, de nieuwe setting bracht de heerlijke festivalsfeer terug naar het feest. Smaken verschillen, zeker als het op eten aankomt. Op deze manier kon iedereen kopen wat hij of zij lekker vindt, gezamenlijk opeten, en zijn ervaringen met anderen delen. Zoals eten bedoeld is.

Sophie Heemskerk, studente Journalistiek en nieuwe media
Ik juich het nieuwe concept toe, omdat je nu niet ‘verplicht’ bent om een keuze te maken tussen verschillende mini-restaurants als je een hapje wilt eten. Vaak blijf je daar hangen en loop je de gerechten van andere restaurants mis. Nu bestaat er de mogelijkheid om diverse gerechten van verschillende restaurants te proeven en kun je dus je eigen menu samenstellen. 

Leave a Reply