Wedstrijdcolumn Mascha Bloemer: Ik sog, jij sogde, wij hebben gesogd …

Ik zou hier een heel mooi, goed en geniaal stukje kunnen neerzetten. Ik zou kunnen doen alsof ik iemand ben die fantastische verhalen kan schrijven en overloopt van schrijverstalent. Maar dat is nu eenmaal een illusie en ik zal ook niet proberen te doen alsof het zo is. In plaats daarvan doe ik een poging tot het amuseren van de mensen die de wekelijkse studentennieuwsbrief lezen. 

Omdat het lezen van een studentennieuwsbrief een geweldige SOG-activiteit is, zal ik 10 manieren om te soggen op een rijtje zetten (wat op zich ook weer een SOG-activiteit is):

1. De studentennieuwsbrief lezen. Om maar even slijmerig te beginnen.
2. Facebook checken en je status opdaten, ook al heb je helemaal niks te vertellen.
3. Je mail checken. Echt, daar kun je (vooral met Facebook) een dagtaak aan hebben.
4. In de fusie zitten en kletsen met huisgenoten.
5. Schoonmaken. Geeft ook nog eens een goed gevoel.
6. Borrelen met je dispuut/jaarclub/cordiaal/vulmaarin op de sociëteit.
7. Op MSN zitten en je oud-klasgenoten van de middelbare school stalken.
8. Youtube-filmpjes kijken.
9. Muziek luisteren.
10. Bellen met vrienden.

Overigens is de volgorde geheel willekeurig. Het zijn slechts een paar nederige voorbeelden van studieontwijkend gedrag. Gelukkig is het jaar bijna ten einde en hoeven we na de laatste tentamens niet meer te soggen omdat er nu eenmaal niet zo veel meer te soggen valt. Dan kunnen we eindelijk vakantie gaan vieren in verre, exotische oorden (als we daar tenminste het geld voor hebben). We kunnen de hele vakantie uitkijken naar het komend academisch jaar en ons voornemen om dit jaar wél gemotiveerd te blijven en onze punten te halen. Om het iets minder laat te maken op de borrelavond, iets minder bier te drinken en dus met een iets kleinere kater ons bed uit te komen (en iets minder hard de fusie onder te kotsen).

Over soggen zou ik nog wel meer kunnen zeggen. Dat het niet in de Van Dale staat bijvoorbeeld. Of dat de verleden tijd ´sogde´ is en de voltooid verleden tijd ´gesogd´. Maar dat doe ik niet.

Genoeg gesogd.

Mascha Bloemer, 1e jaars Rechtsgeleerdheid

Strip: Ublad Online: 3Hoog, aflevering 60

Leave a Reply